Elnökség

dr. Bödecs Péter - Elnök

1996-óta tagja, 2002 óta elnöke a Társaságnak. A győri Szent György Egészségcentrumban, a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban és a csornai Margit Kórházban dolgozik.


http://www.szuletek.hu/
dr. Bödecs Péter - ElnökSzülész-nőgyógyász orvos
Dr. Andrek Andrea PhD - Alelnök

1996 óta tagja, 2004 óta elnökségi tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Egyik alapítója a perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzésnek, mely 2007-ben az ELTE PPK és a Társaság közös gondozásában indult. A képzésnek azóta is szakmai koordinátora és egyik oktatója. Magánrendelésén elsősorban gyermekáldásra várva, a várandósság idején, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szüléssel, a babáról való gondoskodás dilemmáinak kérdéseiben, keresik fel anyák és apák egyaránt.

Dr. Andrek Andrea PhD - AlelnökPszichológus, szomato-pszichoterapeuta
Liptákné Horváth Zsuzsanna - Alelnök

2015 óta tagja és elnökségi tagja az MPPPOT-nak, perinatális szaktanácsadó. Eredeti szakmája szerint kulturális menedzser, angol - és magyartanár. A Copenhagen Consensus Center nemzetközi fejlesztésekkel kapcsolatos makrogazdasági elemzéseket koordináló think tank vezető asszisztenseként dolgozott egy évtizedet, jelenleg gyermeket nevel.

Liptákné Horváth Zsuzsanna - AlelnökMenedzser, perinatális szaktanácsadó

Elnökségi tagok

Besszer Mónika

2011 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális tanácsadóként segít a szülés előtti és szülés utáni időszak változásainak eligazodásában és a gyermeknevelésben. Fontosnak tartja, hogy az igény szerinti szoptatás, és válaszkész gondozás folyamán az anya, a gyermek és az apa igényei egyaránt megjelenjenek. A védőnőket ezekben a témákban oktatja. Szoptatás Támogató Nemzeti Bizottság titkáraként segíti a kórházak szemléletváltását.

Besszer MónikaPerinatális szaktanácsadó, IBCLC szoptatási tanácsadó
dr. Domokos Tamás

Szülész-nőgyógyász magánorvos, kórházi háttere a Szent Margit Kórház. Célja a családközpontú szülészet intézményi meghonosítása. Elvégezte a KGRE mentálhigiénés képzését, mediátor, gyásztanácsadó, kiemelt érdeklődési területe a magzati veszteséggel járó gyász.

dr. Domokos TamásSzülész-nőgyógyász orvos
Gitidiszné Gyetván Krisztina

2011 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális tanácsadóként segít a szülés előtti és szülés utáni időszak változásainak eligazodásában és a gyermeknevelésben. Fontosnak tartja, hogy az igény szerinti szoptatás, és válaszkész gondozás folyamán az anya, a gyermek és az apa igényei egyaránt megjelenjenek. A védőnőket ezekben a témákban oktatja. Szoptatás Támogató Nemzeti Bizottság titkáraként segíti a kórházak szemléletváltását.

Gitidiszné Gyetván KrisztinaVédőnő, IBCLC szoptatási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó
Dr. Hadházi Éva PhD

1996 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet Fejlődéslélektani Tanszékének docenseként rendszeresen tart hallgatóinak a pre- és perinatális életidő, a szülővé válás témakörében speciálkollégiumokat. Kutató munkája középpontjában a gyermeket váró szülők, párok és családok kapcsolati jellegzetességeinek a vizsgálata áll. Gyakorló pszichológusként várandós relaxációval, anya-magzat kapcsolatanalízissel, kooperatív tanácsadással dolgozik, elsősorban várandós anyákkal, párokkal, hogy minél harmonikusabb kapcsolatot tudjanak kialakítani magzatukkal, kisbabájukkal ebben a korai, mindenki számára igen érzékeny időszakban.

Dr. Hadházi Éva PhDPszichológus
Kovács Kata
Kovács KataGeográfus jelölt, jógaoktató, perinatális szaktanácsadó
Molnár Judit Eszter
Molnár Judit EszterKlinikai szakpszichológus
Nováky Rita

2012-ben lett tagja a Magyar Pre-és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális szaktanácsadóként a Perinatus Alapítvány szakmai csapatával dolgozik, ahol egyéni és csoportos formában szülésélmény-feldolgozással foglalkozik, illetve veszteséggel küzdőknek segít. Szülésznőként a Szent István Kórházban dolgozik önkéntes segítőként.

Nováky RitaSzülésznő
Orosz Katalin

Matematika-fizika szakos középiskolai tanár, klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta. Érdeklődése középpontjában a testi és lelki tapasztalatok egységgé formálása áll évtizedek óta. Baleetes sérültekkel, daganatos betegekkel, halálközeli élményt átélt emberek terápiájával is foglalkozott a pszichés problémák mellett. 1995 óta kutatja a perinatális élményeket és traumákat, hatékony pszichoterápiás módszereket dolgozott ki ezek felismerésére és gyógyítására. Meggyőződése, hogy békés boldog kisbabák fognak új korszakot hozni.

Orosz KatalinPszichológus
Ördögh Csilla

Az ELTE-PPK pszichológus képzésén oktatja az affektív pszichológia, illetve a szülés-születés pszichológiájával kapcsolatos, magánéleti és társadalmi jelenségekhez köthető összefüggések tudományos hátterét. Magánrendelésén elsősorban perinatális tematikában érintett felnőttek, várandós párok keresik meg, illetve kis- és nagyobb gyermekes családokkal és fiatal felnőttkori elakadásokkal is foglalkozik. Főként relaxációkkal, illetve népmesékkel dolgozik. Előadásaiban, írásaiban és szakmai konferenciákon a szülés-születés folyamatáról, a magzati élet hosszútávú összefüggéseiről, a perinatális pszichológia tudományos eredményeiről ad hírt.

Ördögh CsillaPszichológus, perinatális szaktanácsadó, pszichodráma asszisztens
Dr. Török Zsuzsa

Klinikai szakpszichológusként és pszichoterapeutaként 1987 óta dolgozik a Debreceni Egyetem Orvostudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján és foglalkozik az egészségügynek ezzel a jövőt formáló területével. Meggyőződése, hogy felnőttkori személyiségünket messzemenőkig meghatározza születésünk és az a család, amelyben életünk első 5 évét töltjük. Az ő pályaválasztását is meghatározta az a tény, hogy „szendvics-gyermek". A középső gyermekek gyakran jól és könnyen tudnak alkalmazkodni, mások helyzetébe beleélni magukat, kapcsolatot kialakítani, fenntartani és másokra figyelve segíteni. Szakmai irányultságát is befolyásolta a családi élete. Friss diplomásként első gyermekét várva nyílt ki a szakmai szeme a várandósság, a szülés, a nőiség és anyaság sokrétű és érdekes – sokszor sok problémát felvető - pszichológiai vetületére.

Dr. Török ZsuzsaPszichológus

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.