"COVID és új törvény a hazai szülészeti ellátás tükrében" - előadás

 

Az előadás absztraktja:

A szülészeti ellátást jelentős mértékben érintették előbb a COVID járvány miatt szükségessé vált óvintézkedések, majd az egészségügyi szolgáltai jogviszonyról szóló törvény passzusai. Mind az ellátásban résztvevő szakemberek, mind a várandós, szülő anyák új helyzetben találták magukat. Mindennek hatása volt a munkaszervezésre, valamint a szülészeti osztályokon dolgozók leterheltségére is. A járvány, majd a megváltozott munkakörülmények a személyes kapcsolaton alapuló szülészeti ellátást jelentősen megnehezítették. Milyen hatást gyakorolt és gyakorol mindez a szülészeteken dolgozókra? Milyen hatása lehet ennek a szülő nőkre? Van-e hatása a szülések kimenetelésre? Az előadó mindezen kérdésekre keresi a választ.

 

Előadó:  dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász szakorvos, az MPPPOT elnöke // Gólyafészek Születésközpont // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szülész-nőgyógyász, a családbarát, természetes szemléletű szülészeti ellátás képviselője. Ezen kívül a természetes családtervezés és termékenységi ellátás egyik hazai úttörője. Mind a szülészeti, mind a nőgyógyászati ellátás során fontosnak tartja a megfelelő kommunikációt és pszichés támogatást, amely abban is segít, hogy a páciens és az orvos partnerhelyzetben legyen. 2019 óta a szülészet-nőgyógyászat országos szakfelügyelő főorvosa, 2022 elejétől az MPPPOT elnöke.

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.