Elnökség

dr. Bödecs Péter - Elnök

1996-óta tagja, 2002 óta elnöke a Társaságnak. A győri Szent György Egészségcentrumban, a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban és a csornai Margit Kórházban dolgozik.


http://www.szuletek.hu/
dr. Bödecs Péter - ElnökSzülész-nőgyógyász orvos
Dr. Andrek Andrea PhD - Alelnök

1996 óta tagja, 2004 óta elnökségi tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Egyik alapítója a perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzésnek, mely 2007-ben az ELTE PPK és a Társaság közös gondozásában indult. A képzésnek azóta is szakmai koordinátora és egyik oktatója. Magánrendelésén elsősorban gyermekáldásra várva, a várandósság idején, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szüléssel, a babáról való gondoskodás dilemmáinak kérdéseiben, keresik fel anyák és apák egyaránt.

Dr. Andrek Andrea PhD - AlelnökPszichológus
Liptákné Horváth Zsuzsanna - Alelnök

2015 óta tagja és elnökségi tagja az MPPPOT-nak, perinatális szaktanácsadó. Eredeti szakmája szerint kulturális menedzser, angol - és magyartanár. A Copenhagen Consensus Center nemzetközi fejlesztésekkel kapcsolatos makrogazdasági elemzéseket koordináló think tank vezető asszisztenseként dolgozott egy évtizedet, jelenleg gyermeket nevel.

Liptákné Horváth Zsuzsanna - AlelnökMenedzser, perinatális szaktanácsadó

Elnökségi tagok

Besszer Mónika

2011 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális tanácsadóként segít a szülés előtti és szülés utáni időszak változásainak eligazodásában és a gyermeknevelésben. Fontosnak tartja, hogy az igény szerinti szoptatás, és válaszkész gondozás folyamán az anya, a gyermek és az apa igényei egyaránt megjelenjenek. A védőnőket ezekben a témákban oktatja. Szoptatás Támogató Nemzeti Bizottság titkáraként segíti a kórházak szemléletváltását.

Besszer MónikaPerinatális szaktanácsadó, IBCLC szoptatási tanácsadó
dr. Domokos Tamás

Szülész-nőgyógyász magánorvos, kórházi háttere a Szent Margit Kórház. Célja a családközpontú szülészet intézményi meghonosítása. Elvégezte a KGRE mentálhigiénés képzését, mediátor, gyásztanácsadó, kiemelt érdeklődési területe a magzati veszteséggel járó gyász.

dr. Domokos TamásSzülész-nőgyógyász orvos
Gitidiszné Gyetván Krisztina

2011 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális tanácsadóként segít a szülés előtti és szülés utáni időszak változásainak eligazodásában és a gyermeknevelésben. Fontosnak tartja, hogy az igény szerinti szoptatás, és válaszkész gondozás folyamán az anya, a gyermek és az apa igényei egyaránt megjelenjenek. A védőnőket ezekben a témákban oktatja. Szoptatás Támogató Nemzeti Bizottság titkáraként segíti a kórházak szemléletváltását.

Gitidiszné Gyetván KrisztinaVédőnő, IBCLC szoptatási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó
Dr. Hadházi Éva PhD

1996 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet Fejlődéslélektani Tanszékének docenseként rendszeresen tart hallgatóinak a pre- és perinatális életidő, a szülővé válás témakörében speciálkollégiumokat. Kutató munkája középpontjában a gyermeket váró szülők, párok és családok kapcsolati jellegzetességeinek a vizsgálata áll. Gyakorló pszichológusként várandós relaxációval, anya-magzat kapcsolatanalízissel, kooperatív tanácsadással dolgozik, elsősorban várandós anyákkal, párokkal, hogy minél harmonikusabb kapcsolatot tudjanak kialakítani magzatukkal, kisbabájukkal ebben a korai, mindenki számára igen érzékeny időszakban.

Dr. Hadházi Éva PhDPszichológus
Kovács Kata
Kovács KataGeográfus jelölt, jógaoktató, perinatális szaktanácsadó
Molnár Judit Eszter
Molnár Judit EszterKlinikai szakpszichológus
Nováky Rita

2012-ben lett tagja a Magyar Pre-és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális szaktanácsadóként a Perinatus Alapítvány szakmai csapatával dolgozik, ahol egyéni és csoportos formában szülésélmény-feldolgozással foglalkozik, illetve veszteséggel küzdőknek segít. Szülésznőként a Szent István Kórházban dolgozik önkéntes segítőként.

Nováky RitaSzülésznő
Orosz Katalin

Matematika-fizika szakos középiskolai tanár, klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta. Érdeklődése középpontjában a testi és lelki tapasztalatok egységgé formálása áll évtizedek óta. Baleetes sérültekkel, daganatos betegekkel, halálközeli élményt átélt emberek terápiájával is foglalkozott a pszichés problémák mellett. 1995 óta kutatja a perinatális élményeket és traumákat, hatékony pszichoterápiás módszereket dolgozott ki ezek felismerésére és gyógyítására. Meggyőződése, hogy békés boldog kisbabák fognak új korszakot hozni.

Orosz KatalinKlinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta
Ördögh Csilla

Az ELTE-PPK pszichológus képzésén oktatja az affektív pszichológia, illetve a szülés-születés pszichológiájával kapcsolatos, magánéleti és társadalmi jelenségekhez köthető összefüggések tudományos hátterét. Magánrendelésén elsősorban perinatális tematikában érintett felnőttek, várandós párok keresik meg, illetve kis- és nagyobb gyermekes családokkal és fiatal felnőttkori elakadásokkal is foglalkozik. Főként relaxációkkal, illetve népmesékkel dolgozik. Előadásaiban, írásaiban és szakmai konferenciákon a szülés-születés folyamatáról, a magzati élet hosszútávú összefüggéseiről, a perinatális pszichológia tudományos eredményeiről ad hírt.

Ördögh CsillaPszichológus, perinatális szaktanácsadó, pszichodráma asszisztens
Dr. Török Zsuzsa

Klinikai szakpszichológusként és pszichoterapeutaként 1987 óta dolgozik a Debreceni Egyetem Orvostudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján és foglalkozik az egészségügynek ezzel a jövőt formáló területével. Meggyőződése, hogy felnőttkori személyiségünket messzemenőkig meghatározza születésünk és az a család, amelyben életünk első 5 évét töltjük. Az ő pályaválasztását is meghatározta az a tény, hogy „szendvics-gyermek". A középső gyermekek gyakran jól és könnyen tudnak alkalmazkodni, mások helyzetébe beleélni magukat, kapcsolatot kialakítani, fenntartani és másokra figyelve segíteni. Szakmai irányultságát is befolyásolta a családi élete. Friss diplomásként első gyermekét várva nyílt ki a szakmai szeme a várandósság, a szülés, a nőiség és anyaság sokrétű és érdekes – sokszor sok problémát felvető - pszichológiai vetületére.

Dr. Török ZsuzsaPszichológus

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.