Tavaszi mese workshopok perinatális szakembereknek

Az idei MPPPOT kongresszus témájával (Kiégés és Újrakezdés) összhangban, a tavaszi mese-esteken a perinatális segítő munka lehetséges hosszú távú hatásait, a kiégés - megpihenés - újjászületés témáit járjuk körbe 3 alkalommal, egy-egy népmese fonalát követve. Az alkalmak egymásra épülnek, de egyesével is látogathatók. A saját élmény megtapasztalása mellett a csoportok célja a Metamorphoses Meseterápiás módszer révén a népmesékben rejlő perinatális motívumok  együttes felfedezése.

 

A mese workshopokat Serfőző Anikó perinatális pszichológus, meseterapeuta tartja. 

Következő háromalkalmas sorozat: 2023. március 30. - április 14. - április 27. 16:00 - 19:00 között

Helyszín: Budai Perinatális Központ

 

JELENTKEZÉSI FELÜLET EZEN A LINKEN

Háromalkalmas bérlet:

33 000 Ft

aktív MPPPOT tagoknak: 30 000 Ft

A workshopok alkalmanként látogatva:

13 500 Ft / alkalom

aktív MPPPOT tagoknak: 12 000 Ft / alkalom

JELENTKEZÉSI FELÜLET EZEN A LINKEN

 

Image

Hol vannak a színek? - kilépni a kiégésből

2023.03.30. csütörtök 16:00 - 19:00

 

Hogyan juthatnék egy darabka Naphoz?

 

Perinatális területen dolgozó szakemberként gyakran szembesülhetünk azzal, hogy egy új szemléletet kell közvetítsünk a társszakmák, a kliensek felé. Ez a szakmai magány  próbára teszi a hitünket, vajon tényleg változhatnak a dolgok egy jobb irányba? Hogyan tudunk erőt gyűjteni és hogyan foghatunk össze, hogy újra színesben lássuk a  világot?

 

Fénykép forrása: Pixabay

Erőgyűjtés

2023.04.14. péntek 16:00 - 19:00 

 

Hát csakugyan reggel, mikor fölkelt a kisleány, olyan szép két szárnya volt két gyenge vállán, hogy csupa csuda.

 

Mit adhat nekünk, perinatális szakembereknek a mesék adományozó boszorkánya 2023-ban? Mi történik a mesebeli kunyhóban és hogyan profitálhatunk ebből a szakmai- és magánéletünkben?

 

Fénykép forrása: Freepik

Image
Image

Újjászületés

2023.04.27. csütörtök 16:00 - 19:00

 

Az én csikóm lábai változzanak magas rezgő nyárfává, az egyik arannyá, ezüstté a másik, gyönggyé a harmadik, korallá a negyedik, s a teste legyen végtelen tenger!

 

A varázsmesék szerekezete az egykori beavatási rítusokat idézi, így az újjászületés a történetek állandó részét képezheti. A mesék hőseihez kapcsolódva a mesei utat bejárva mi magunk is többé válhatunk, mint előtte voltunk. Az új egyensúly megteremtése a kiégett állapotból való gyógyulást, a folyamatos szakmai megújulást, fejlődést is támogatja. Ezen a workshopon egy perinatális elemekben gazdag mese mutat utat a szakmai megújuláshoz, az “újjászületéshez”.

Fénykép forrása: Pixabay

Serfőző Anikó

 

Pszichológusi munkám második fiam születése után perinatális kanyart vett, az ELTE perinatális szaktanácsadó posztgraduális képzés elvégzése óta  magánrendelésemen az anyává válás és a szülés/születés útján nyújtok kísérést a hozzám fordulóknak. A népmesék képei a közös munkában kapcsolódást kínálnak a régen élt közösségek felhalmozott tudásával és egymással a jelenben. Perinatális területen dolgozó pszichológusként munkám során állandó iránytűként használom a népmeséket. Amellett, hogy nehéz helyzetekből kiutat mutatnak, az önmagunkhoz és a világhoz való kapcsolódás irányait is képesek jelezni.

A mesékkel való kísérő munka fortélyait Boldizsár Ildikótól tanultam. Magánrendelésem mellett együttműködöm a Budai Perinatális Központtal és a MindenholJó Bábapraxissal. Perinatális szaktanácsadó záródolgozatomat: A bábaság megjelenése a népmesékben címmel írtam.

 

A 3 alkalmas mese worshopra szeretettel várom azokat a perinatális területen dolgozó szakembereket, akik a szakmai megújulás eszköztárába szeretnék beemelni a népmesék által kínált eszközöket.

 

Image

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.