Vidám anatómia: női szervek

 

A 4 órás műhelyt dr. Jakubovits Edit aneszteziológus, hipnoterapeuta tartja

Dátum: 2023. 10. 26. csütörtök

Időpont: 16:00 - 20:00

Helyszín: Budai Perinatális Központ

Részvételi díj: 18 000 Ft

Részvételi díj aktív MPPPOT tagoknak: 16 000 Ft

JELENTKEZÉSI FELÜLET EZEN A LINKEN

 

Fénykép forrása: Pinterest

Image

A női anatómiai területekkel fogunk foglalkozni. Áttekintjük a belső, külső női nemi szervek elhelyezkedését, felépítését. Nemcsak nézzük, hanem eljátsszuk majd. Meg szeretném mutatni, hogy mire érdemes a figyelmet felhívni a régebbi tankönyvekben. Például mondhatjuk, hogy „szellemi cliteridectómiát” hajtottak végre a külső női nemi szervekkel kapcsolatban. Feltesszük a kérdést, hogyha „seb”-nek deifiniáljuk a menstruáció során leváló nyálkahártya után visszamaradt területet, vajon milyen szuggesztív hatások érték eddig a tanulókat? Mit mondhatunk helyette? Tervek szerint a méh, a petevezetők, petefészek és a gát anatómiája mellett figyelemmel leszünk az emlőre is. A hormonális hatásoknál elmerenghetünk azon, hogy tükröződik a menstruáció folyamatában egy olyan természeti megoldás, amit a szociális környezet és a Föld is alkalmaz. Igény szerint a menopauza témakörét is érinthetjük. 

Image

 

dr. Jakubovits Edit // aneszteziológus, hipnoterapeuta // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

1987-ben diplomázott a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, Budapesten. 1991-ben tett szakorvosi vizsgát aneszteziológia és intenzív terápiából, 1987-2001-ig az ajkai Magyar Imre Kórházban, majd egy-egy évet az Országos Mentőszolgálat Mentőkórházában, és az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben dolgozott. 2003-tól a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán tanított anatómiát. 2017-től a Károli Gáspár református egyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológia Intézetének adjunktusa. 2015-ben védte meg a doktori fokozatát az ELTE Pszichológiatudományi Doktori Iskolájában, a kritikus orvosi helyzetekben alkalmazott szuggesztív kommunikáció testi hatásával kapcsolatban, amivel 1990 óta foglalkozik. 1992 óta használja a hipnózist, 2004-ben tette le az orvosi pszichoterápiás szakvizsgát, azóta praktizál. Több klinikai kutatásban vett részt, és számos publikációja van. 2000-től 10 évig a Magyar Hipnózis Egyesület vezetőségének tagja volt.

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.