SZÜLÉS-SZÜLETÉS - az IMÁGÓ BUDAPEST 2022/4 tematikus száma

Az IMÁGÓ Budapest e számában, híven a szellemiségéhez és témái sokszínűségéhez, a pre- és perinatális pszichológiai kutatások eredményeiből ad némi ízelítőt, amely különleges helyet foglal el a pszichoanalitikusan orientált iskolák között.

Dr. Békés Vera PhD • Dr. Székely Zsófia PhD

Tájékoztató a szülésről 2021 - Országos Kórházi Főigazgatóság

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat szakmai munkacsoportja szakjogászok, szülészetben jártas szakemberek és betegszervezetek bevonásával hozta létre a mellékelt dokumentumot "Tájékoztató a szülésről" címmel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelkezése alapján az Országos Kórházi Főigazgatóság 2021 decemberében valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézmény vezetője részére elküldte ezt a tájékoztatót, melyet országosan elérhetővé kell tenni mind elektronikus, mind nyomtatott formában. A tájékoztató a családközpontú szülészeti ellátás folyamatát írja le, melynek célja, hogy várandós nők és családjuk részére nyújtson fontos információkat a szülésre való felkészüléshez.

Tájékoztató

Szülés, császármetszés, VBAC - Tájékoztató várandósok részére

A tájékoztatót készítette: dr. Ecsedi Gabriella jogász, népegészségügyi szakember. A tájékoztatót szakmai szempontból Odor Andrea országos vezető védőnő, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa, és Dr. Bálint Balázs, a szülészet-nőgyógyászat országos szakfelügyelő főorvosa hagyták jóvá. Az NNK ajánlásával rövid időn belül minden védőnőhöz és minden várandóshoz el fog jutni szakmai anyagként. 

Tájékoztató

Dúlatanulmány

A magyarországi dúlaság 20 évének tapasztalata alapján, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös együttműködésben született publikáció. Író-szerkesztő: Nyitrai Eszter

 Tanulmány

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.