Történet

2020

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 2020. október 12-én felnőttképző szervként vette nyilvántartásba az MPPPOT-t. 

2020

2020

Megszületik a Társaság jelmondata: 

MPPPOT - Tudományos Közösség az Egészséges Életkezdetért 

2020

Családbarát Szülészet Pályázati Program - CSBSZ 2019 - 2020. január és 2021. december közötti időintervallumban kerül sor az EMMI és ÁEEK által szervezett pályázat megvalósítására, amelyben az MPPPOT oktatóintézményként összesen 19 témában szervez továbbképzést a szülés-születés körül dolgozó kórházi szakemberek számára.

2020

2018

A SzüléSzületéS Éjszakája. A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat részeként, először kerül megrendezésre önálló egységként az ELTE Pszichológiai Intézetében. Az egész estét betöltő programok a perinatális tudományok különféle szakemberek által képviselt szegleteibe engednek betekintést.

2018

Az MPPPOT új logóval képviselteti magát.

2018

2014

Úton… a SzüléSzületéS minőségéért. Bejárásra kerül a szülés születés minőségéért folytatott perinatális séta első útvonala. Azóta minden évben az ELTE Affektív Pszichológia Tanszék kertjének „SzüléSzületéS fájától” indulva, mindig más és más útvonalon sorra látogatva a perinatális vonatkozású szervezeteket, intézményeket hirdeti a perinatális közösségből szerveződött csapat a családbarát szülés-születés fontosságát. Főbb üzenet: a szülés édesanyai, gyermeki, családi élményének messzire nyúló, beágyazódó jelentősége.

2007

Az USA és Görögország után, Budapesten is felsőoktatási szintű perinatális képzőhely jöhetett létre az Eötvös Loránd Tudományegyetem keretein belül, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Affektív Pszichológiai Intézeti Központban. A posztgraduális „Perinatális szaktanácsadó” képzés négy szemesztert ölel fel olyan témákat feldolgozva, mint a magzati fejlődés, várandósság és szülés élettana és lélektana, szexualitás, termékenység, fogamzás, életciklusok, a fejlődés krízisei, transzgenerációs pályák, apaság, gyermekágy és az első három év, vagy a fájdalom témája, perinatális elakadások, gyász.

2007

2002

A Társaság új, mai napig posztját betöltő elnöke dr. Bödecs Péter szülész-nőgyógyász szakorvos.

1998

A Társaság első Kongresszusa megrendezésre kerül Budapesten, „Várandósság, születés, gyermeknevelés a magyarországi kultúrában” címmel.

1998

1996

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság a Pre- és Perinatális Pszichológia és Orvostudományi Nemzetközi Társaság (International Society for Pre- and Perinatal Medicine – ISPPM – www.isppm.de) magyar tagszervezeteként létrejön. Alapítói: Dr. Hidas György és Raffai Jenő PhD.
dr. Hidas György

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.