Úton... - Séta a SzüléSzületés minőségéért

Image

 

 Aktuális SÉTA

 

helyszíne: Ormánság

 

ideje: 2024. június 23. - június 29.

 

szállás: Harkány

 

Részletek: hamarosan

 

 

 

Egy maroknyi csapat tagjaiként rendületlenül hirdetjük a szülés-születés minőségének fontosságát, az élet első „aranyórájának” és a szülést követő 24 órás együttes elhelyezésnek a jelentőségét. Az „Úton… Séta a SzüléSzületéSminőségéért” elnevezésű civil kezdeményezésünkkel hagyományt teremtve évről-évre igyekszünk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire messze nyúló jelentősége lehet a szülés és születés élményének.  

 

A sétával arra hívjuk fel a figyelmet, hogy milyen messzire nyúló jelentősége lehet annak, hogy egy szülés milyen élmény az édesanya, a baba és a család számára.
A „szülés/születés minősége” legalább olyan fontos, mint annak közvetlen eredménye.

 

A sétán ki-ki a maga tempójában járhatja végig az utat, hol csendesen, hol hangot adva élményeinek. Mindez mutatja, mennyire fontos a saját ritmus (amit nem érdemes se gyorsítani, se lassítani), a folyamat (ami legalább olyan lényeges, mint a célba érkezés), az együttlét vagy éppen a magány.

 

 

 

 

 Kik vagyunk ?

 

A hagyományteremtő sétát és programsorozatot az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói kezdeményezték, illetve szervezik – akik mind a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek, például szülésznők, védőnők, gyógypedagógusok, pedagógusok, pszichológusok, dúlák, jógaoktatók, sportrekreátorok, mozgásfejlesztők, babamasszőrök. TOVÁBB RÓLUNK...

 

 

 

 

 „A szülés és a születés valójában egy, egységes folyamat”

– interjú Varga Katalin pszichológussal

 

"Úgy hívjuk ezt a rendezvényt, hogy „Úton…”. Aztán egyre inkább „Séta” lett a neve, és a szülés, a születés minőségéért sétálunk. A rendezvény az ELTE perinatális szaktanácsadó képzés oktatóinak és végzett hallgatóinak  kezdeményezése. Van egy olyan írásmódja, hogy „SzülésSzületéS”, és ezzel is szeretnénk érzékeltetni azt, amiért voltaképpen sétálunk. Többek között, hogy a szülés és a születés, ha innen nézem, az anya, ha onnan nézem, a gyerek ügye, ez valójában egy, egységes folyamat. Ezt a különböző helyzetekben  tiszteletben kellene tartani! Például a legkézenfekvőbb, hogy ne szakítsuk el egymástól az édesanyát és a babát közvetlenül a megszületése után." TOVÁBB OLVASOM

 

 

 

fb

 A SzüléSzülétés FACEBOOK OLDALA

 

Image

 

A szülés/születés jó minőségét nagyban elősegítené, ha minden szülés követné a WHO ajánlását, a baba-barátság pontjait, illetve az AnyaBaba-barát szülészeti ellátáshoz vezető utat.

Korábbi évek útvonalai

Image

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.