Szülés után - hogyan szolgálhatja a jó anyaságot az is, ami fáj

Image

A szülés utáni időszakban, az életadás-életben tartás témájával a középpontban, mély élményrétegek elevenedhetnek meg az anya múltjából. Szerencsés esetben ezek az élmények akár tudattalanul is a jó anyaság, a bizalom, az önbizalom, a biztonság útját egyengetik. Ugyanakkor a hajdani bántottság, elhagyatottság, félelem akadályozóak lehetnek ezen az úton. A negatív élmények emléke eredhet az anya egészen távoli múltjából, de a közelmúltból, például a szülés eseményéből is. Ez a megnyílás a már meghaladottnak vélt emlékek felé, a letéteményese annak, hogy a szülés körüli időszak komoly belső átrendeződés, érlelődés, gyógyulás lehetőségét is hordozza. 


Ezen a workshopon feltérképezzük, melyek a szülést követő időszakban tipikusan megjelenő tüneti képek, és hogy mi minden állhat  az érzelmi elakadás, a kötődési, táplálási nehézségek hátterében. Ezzel párhuzamosan arra is keressük a választ, hogy segítőként milyen erőforrásaink, illetve elakadásaink lehetnek magunknak is, amelyek segíthetik, vagy éppen akadályozhatják, hogy jól kísérhessük ebben az időszakban az anya-csecsemő párokat. Egy-egy eset elemzésével igyekszünk feltárni, hogy mi minden hat a jó anyaság kibontakozására, és hogy saját érintettségünket miképpen lehet hivatásunk szolgálatába állítani.

 

Fénykép forrása: matrika-india.org

A 3 órás műhelyt dr. Frigyes Júlia pszichiáter

Dátum: 2023. 05. 25. csütörtök

Időpont: 16:00 - 19:00

Helyszín: Budai Perinatális Központ

Részvételi díj: 13 500 Ft

Részvételi díj aktív MPPPOT tagoknak: 12 000 Ft

JELENTKEZÉSI FELÜLET EZEN A LINKEN

 

 
 
dr. Frigyes Júlia pszichiáter szakorvos // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
Frigyes Júlia vagyok, pszichiáter szakorvos. Az elmúlt 25-30 évben szakmai érdeklődésem és terápiás munkám középpontjában a szülés körüli időszak problematikája áll. Ez egy nagyon jó esélyű terápiás terület, mert az életadással a középpontban, a kisbaba jelenlétében az anyai problémák, konfliktusok forrása szinte egy az egyben feltárul és más életszakaszokhoz képest komoly erők állnak rendelkezésre a belső átrendeződéshez.
Szülésznő képesítésem is van, és bár életem egy meghatarozó időszakában jó párszáz szülésnél voltam segítőként jelen, bába végül nem lett belőlem. Oktató vagyok az ELTE Perinatális Szaktanácsadó Képzésén. Tanulmányaim, könyvfordításom ebben a témakörben jelentek meg. Van négy gyermekem és négy unokám.
Image

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.