Tanácsadói készségek - 3 alkalmas gyakorló műhely

 

Kedves Perinatális szaktanácsadók, tanácsadók!

 

Egy 3 alkalmas műhelysorozatra hívunk Titeket, aminek célja, hogy segítsük a tanácsadói készségek magabiztos kibontakozását. Szeretettel várunk, ha ebben kezdő vagy, és akkor is, ha már van tapasztalatod, gyakorlatod benne. Az alkalmak során a tanácsadás három alappillérét (skillek, trauma-tudatos ellátás, érzelemszabályozás), és a perinatális tanácsadás sajátosságait tartjuk szem előtt.

Modellezzük a tanácsadói helyzetekben szükséges egymásra hangolódás helyzetét, az empátia és pszichoszomatikus rezonancia jelentőségét. Áttekintjük a kommunikációs félreértések dinamikáját és ezek korrekciós lehetőségeit, kitérünk az érzelemszabályozás gyakorlatára és a trauma-tudatos ellátás feltételeire is.

A három alkalom során a tipikus perinatális tanácsadói helyzetekkel dolgozunk:

  • I. alkalom: szülés előtti - várandóssággal kapcsolatos témák / 2024. szeptember 23. 
  • II. alkalom: szülés utáni - gyermekágy és későbbiek során felmerülő témák / 2024. október 28. 
  • III. alkalom: tanácsadói esetmegbeszélő / 2024. november 18. 

Workshopunk lehetőséget ad a perinatális tanácsadói helyzetek gyakorlására, kompetenciák megszerzésére, ezek határainak érzékelésére.

A három alkalom egymásra épül, de van lehetőség szemezgetni belőle, egyet vagy kettőt elvégezni.

Image

 

AKTUÁLIS:

I. alkalom: szülés előtt, várandósság 

2024. szeptember 23.

13:00 - 17:00

Részvételi díj: 18 000 Ft / alkalom 

Részvételi díj aktív MPPPOT tagoknak: 16 000 Ft / alkalom 

 •••

Helyszín: Red Moon Yoga Studio - 1052. Budapest, Bécsi utca 1. / 39-es kapucsengő

 

 ♦

 

 JELENTKEZÉSI FELÜLET EZEN A LINKEN ÉRHETŐ EL

 

Kép: Peasant Women Dancing by a Lake is a painting by Akseli Gallen-Kallela. Forrás: https://fineartamerica.com/

Műhelyvezetők

Image
Image

Ördögh Csilla

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, pszichodráma asszisztens

 

Az ELTE-PPK perinatális szaktanácsadó képzésén oktatja a szülés-születés pszichológiájával kapcsolatos, magánéleti és társadalmi jelenségekhez köthető összefüggések tudományos hátterét. Magánrendelésén elsősorban perinatális tematikában érintett felnőttek, várandós párok keresik meg, illetve kis- és nagyobb gyermekes családokkal és fiatal felnőttkori elakadásokkal is foglalkozik. Főként relaxációkkal, időnként népmesékkel dolgozik. Előadásaiban, írásaiban és szakmai konferenciákon a szülés-születés folyamatáról, a magzati élet hosszútávú összefüggéseiről, a perinatális pszichológia tudományos eredményeiről ad hírt.

Dr. Székely Zsófia PhD 

alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

 

Az ELTE PPK Tanácsadás és Iskolapszichológia Tanszék adjunktusa, a Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó szakképzés szakfelelőse, a Perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzés oktatója, valamint a Pécsi Egyetem Elméleti Pszichoanalízis Doktori Programjának oktatója. Kutatási területe a nők és női segítők szülés körüli tapasztalatainak kvalitatív vizsgálata. Az ’Egymás-állapot: Szülésznők – bábák – dúlák tapasztalatai a segítő kapcsolatról’ című könyv szerzője. Magánrendelésén egészségpszichológusként többek között traumatikus tapasztalatokkal, perinatális témákban érintett nőkkel dolgozik.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.