Várandós Strukturális Felmérés és Korrekciók - műhely

- A várandósságnak NEM kellene fájnia -  

 

 

MŰHELYVEZETŐ:

a módszer megalkotója

Debra McLaughlin 

amerikai mesterbába 

Image

Debra magyarországi látogatása alatt a szakembereknek szóló kétnapos MŰHELY két alkalommal - egymástól függetlenül - kerül megtartásra a Budai Perinatális Központban:

 

Első kétnapos MŰHELY: 2024. november 8-9. // JELENTKEZÉSI FELÜLET

Második kétnapos MŰHELY: 2024. november 15-16. // JELENTKEZÉSI FELÜLET

 ♦

Helyszín: Budai Perinatális Központ - 1118 Budapest Kelenhegyi út 31/a

A műhelyeket tolmácsolja: Tutsek Annamária perinatális szaktanácsadó, strukturális integrátor (TestSzobrász), Spinning Babies® Szülőoktató, Budai Perinatális Központ egyik alapítója

Részvételi díj: 85 000 Ft + ÁFA (107 950 Ft)

Részvételi díj aktív MPPPOT tagsággal: 75 000 Ft + ÁFA (95 250 Ft) 

Szeretettel várjuk a két műhelydátum egyikére az alábbi szakmák képviselőit: szülészorvos, szülésznő/bába, PIC-en dolgozó szakember, csecsemőgondozó, dúla, védőnő, ápoló, szoptatási tanácsadó, gyógytornász, manuálterapeuta, oszteopata, korai fejlesztő, fascia terapeuta, masszőr, illetve bármilyen perinatális területtel és/vagy testmunkával foglalkozó szakma

 

A workshop során Debra bemutatja, hogy milyen anatómiai kapcsolatok vannak a testtartás/struktúra és az anyai hormonrendszer, illetve a vérnyomása között.

 

 

1. nap: ELMÉLET - MAP for Better Birth, azaz Várandós Strukturális Felmérés

 

  • Ez egy 4 lépésből álló felmérés, azaz protokoll, amely segítségével képet kaphatunk a szülés gördülékenységére is hatást gyakorló várandós testegyensúly-állapotról. 
  • A várandós test bizonyos strukturális mintái előre jelezhetnek nagyobb esélyt a tartási és /vagy beilleszkedési rendellenességekre a várandósság során és szüléskor is. Tudjuk, hogy a magzatok a számukra elérhető téren belül navigálnak. Ez a 4 lépéses felmérés úgy került kialakításra, hogy minden várandósvizit gyors és egyszerű része, illetve a vajúdáskor is könnyen alkalmazható legyen. Ez az egyszerű felmérés egy sűrű munkanapba is beilleszthető.
  • A várandóssággal és szüléskíséréssel foglalkozó szakemberek e 4 lépés megismerésével, és gyakorlati alkalmazásával, hozzájárulnak a beilleszkedési-, forgási rendellenességek, komplikációk előfordulási számának, valamint a várandósságban tipikusnak tartott fájdalmak, testi kellemetlenségek csökkentéséhez. 
  • A műhely során a kisebb egyensúlytalanságok felismeréséhez és felméréséhez eszköztárat, a korrekció-ajánlásainkhoz kommunikációs praktikákat kapunk. 
  • Szakemberként mélyül a megértésünk a szülés különböző szakaszaiban való megakadások, vajúdási mintázatok, magzati tartás és a strukturális egyensúlytalanságok összefüggéseivel kapcsolatban.
  • A bemutatott technikák kranioszakrális-, fascia terápiás-, manuálterápiás izom energia (MET), illetve egyéb jellegű gyengéd módszerekre épülnek, amelyek szakemberként hatékonyan alkalmazhatóak, emellett egyszerűen megtaníthatók a klienseknek otthoni alkalmazásra.
  • A bemutatott ismeretek és gyakorlatok több szakma számára is rendkívül hasznos, hiánypótló eszköztárat biztosítanak. Kiemelten ajánlott: szülész-nőgyógyász szakorvos, neonatológus szakorvos, szülésznő/bába, dúla, csecsemőgondozó, védőnő, PIC-en dolgozó szakember, laktációs szaktanácsadó, perinatális szaktanácsadó, perinatális szomatopszichológus, gyógytornász, manuálterapeuta, oszteopata, korai fejlesztő, fascia terapeuta, kiropraktőr, kranioszakrális terapeuta, viscerális terapeuta, masszőr, kismama fitness,- és jógaoktató… 
Image
Image
Image
Image

2. nap: GYAKORLAT - felmérés & korrekciók 

 

  • Szimfízis korrekció (Pubic Correction)
  • Mély Előrehajló Inverzió  (Forward Leaning Inversion)
  • Oldalfekvős Kioldás (Side Lying Release)
  • Hastámasz-kötés (Belly support)
  • Álló Keresztcsonti Kioldás “unwinding”-al (Standing Sacral Release) 

Idő függvényében egyéb korrekciós technikák.

Image
Image
Image
Image

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.