Várandós Strukturális Felmérés és Korrekciók - előadás

 

A várandósságnak NEM kellene fájnia – Az anyai testérzetek, mint a beilleszkedési rendellenességek lehetséges előjelzői 

 

 

ELŐADÓ: 

a módszer megalkotója

Debra McLaughlin

amerikai mesterbába 

Image

Dátum: 2024. november 6.

Időpont: 18:00 - 21:00

Helyszín: ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ – Lágymányosi Campus Északi épület – “Konferenciaterem - 1117 Budapest Pázmány Péter Sétány 1.

Az előadást tolmácsolja: Tutsek Annamária perinatális szaktanácsadó, strukturális integrátor (TestSzobrász), Spinning Babies® Szülőoktató, Budai Perinatális Központ egyik alapítója

Részvételi díj: 11 500 Ft 

Részvételi díj aktív MPPPOT tagsággal: 9 000 Ft

JELENTKEZÉSI FELÜLET

Figyelem! A jelentkezés az űrlap kitöltésével és beküldésével, valamint a részvételi díj, formon jelzett módon történő elutalásával válik véglegessé. 

 ♦

Szeretettel várjuk az előadásra a várandós anyákat és párjaikat, perinatális területtel és/vagy testmunkával foglalkozó szakembereket és minden, az emberi test és születés témájában elmélyülni vágyó érdeklődőket! 

Image
Image
Image
Image

A várandósgondozás során többféle egészségügyi faktort monitorozunk: vérnyomás, súlygyarapodás, laborértékek. Azért követjük nyomon ezeket az értékeket, mert tudjuk, csak arra lehetünk hatással, amit szakmailag megfigyelünk, amit monitorozni tudunk. Olyan adatokat nézünk, amelyekről úgy hisszük, hogy hatással tudunk rá lenni és változást tudunk elérni, ha szükséges. Általában nem jellemző, hogy a várandósok testén kisebb strukturális egyensúlytalanságokat mérjünk fel, figyeljünk meg. Viszont ha ezek megmaradnak, csavarodást, alakbeli eltérést okozhatnak a méhen. Mivel a magzatnak alkalmazkodnia kell a méhen belül számára elérhető térhez, egy ilyen strukturális helyzet több várandóssági fájdalomhoz, beilleszkedési gondokhoz, szülési komplikációkhoz vezethet.

Az előadás egy olyan látásmódot kíván bemutatni, amellyel időben fel lehet mérni kisebb egyensúlyhiányokat egy várandós testtartásában, hogy megelőzhetőek lehessenek a későbbi beilleszkedési rendellenességek. Debra McLaughlin olyan egyszerű stratégiákat mutat be az előadó, amelyek segítségével jobb belső egyensúlyra tehet szert a várandós anya. Egy olyan egyszerű, 4 lépésből álló testtartásbeli, azaz strukturális felmérést dolgozott ki, amelynek az alkalmazásával megfigyelhetőek azok a minták, melyek növelhetik az esélyét egy esetleges magzati kényszertartásnak, illetve később vajúdáskor egy beilleszkedési rendellenességnek. Ez a felmérés könnyen beilleszthető egy család napi rutinjába, illetve szakemberként egy forgalmas sűrű munkarendbe is. A strukturális minták felmérése mellé olyan korrekciós technikák léteznek, amelyek enyhíthetik, illetve megszüntethetik a várandósságra oly jellemző fájdalmakat, diszkomfort érzeteket. 

Szemlélete kimondja: a várandósságnak nem kellene fájnia! Az anyai belső testegyensúly segítheti a magzatot jól fejlődni, illetve vajúdáskor optimálisan beilleszkedni, könnyebben megszületni. Szakemberként nagyon motiváló, hogy a 4 lépéses felmérés és a korrekciók alkalmazásával, kevesebb esélye lehet vajúdáskor az elakadásoknak, illetve egyéb szülészeti komplikációk kialakulásának.

Az előadást várandós anyáknak és párjaiknak, illetve több szakma képviselői számára is ajánljuk; ismeretmélyítő lehet: szülészorvos, szülésznő/bába, PIC-en dolgozó szakember, csecsemőgondozó, dúla, védőnő, ápoló, szoptatási tanácsadó, gyógytornász, manuálterapeuta, oszteopata, korai fejlesztő, fascia terapeuta, masszőr, illetve bármilyen perinatális területtel és/vagy testmunkával foglalkozó szakma számára is.

 

Az előadás célja:

  1. A várandós test strukturális egyensúly állapotát felmérő 4 kritérium ismertetése
  2. Összefüggések felvázolása; a különböző típusú strukturális egyensúlyhiányok hogyan hatnak a magzati pozíciókra és anyai komfortérzetekre
  3. Specifikus gyakorlatokba való betekintés, melyek a várandósoknak öngondoskodás gyanánt javasolhatóak, illetve indikációk további kezelések bevonására

Az előadás menete:

  • Anyai strukturális minták, a magzati pozíció és várandóssági testkomfort érzetek, valamint a szülészeti komplikációk összefüggései
  • Felmérési protokoll: felmérés lépésről lépésre (fekvő és álló helyzetben)
  • A megfigyelt minták és potenciális komplikációk közötti összefüggések
  • Megfelelő javaslatok és korrekciók a klienseknek, illetve tájékoztatás a felmérés eredményéről
  • A 4 pontos felmérés demonstrációja és korrekciók
  • Összegzés
  • Kérdések

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.