Vidám anatómia: az idegrendszer

Image

 

A 4 órás műhelyt dr. Jakubovits Edit aneszteziológus, hipnoterapeuta tartja

Dátum: 2023. 06. 09. péntek

Időpont: 16:00 - 20:00

Helyszín: Budai Perinatális Központ

Részvételi díj: 18 000 Ft

Részvételi díj aktív MPPPOT tagoknak: 16 000 Ft

JELENTKEZÉSI FELÜLET EZEN A LINKEN

A foglalkozáson az idegrendszer szerkezeti és működési felosztásának alapjaival foglalkozunk. Szó lesz a sejttani alapokról, a központi és környéki idegrendszer felépítéséről. A működés során áttekintjük a reflexívek működésének anatómiai alapjait, a mozgató és érző pályák felépítését és szerepét. Szót ejtünk az agyvíz termelődéséről, helyéről, mert nemcsak a babát veszi körbe burok és folyadék, hanem az idegrendszert is. Mit jelent a vegetatív idegrendszer, milyen részei és funkciói vannak? Mit jelent a polivagális teória és a vagus gyakorlatok? Lesz néhány saját és néhány hivatalos tao chikung test-lélek gyakorlat, ami nemcsak élénkít, hanem segít az érzelmek feldolgozásában, hiszen nemcsak az idegrendszer, hanem az egész test is tárol információt. Lesz lehetőség műanyag agyvelő mulázs megnézésére és kézbe vételére is. 

 

dr. Jakubovits Edit // aneszteziológus, hipnoterapeuta // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

1987-ben diplomázott a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, Budapesten. 1991-ben tett szakorvosi vizsgát aneszteziológia és intenzív terápiából, 1987-2001-ig az ajkai Magyar Imre Kórházban, majd egy-egy évet az Országos Mentőszolgálat Mentőkórházában, és az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben dolgozott. 2003-tól a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán tanított anatómiát. 2017-től a Károli Gáspár református egyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológia Intézetének adjunktusa. 2015-ben védte meg a doktori fokozatát az ELTE Pszichológiatudományi Doktori Iskolájában, a kritikus orvosi helyzetekben alkalmazott szuggesztív kommunikáció testi hatásával kapcsolatban, amivel 1990 óta foglalkozik. 1992 óta használja a hipnózist, 2004-ben tette le az orvosi pszichoterápiás szakvizsgát, azóta praktizál. Több klinikai kutatásban vett részt, és számos publikációja van. 2000-től 10 évig a Magyar Hipnózis Egyesület vezetőségének tagja volt.

 

Image

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.